Κατά την διάρκεια της διαμονή σας στην Κέα μην παραλείψετε να πάρετε μια πιο «ουσιαστική γεύση» από Τζιά.
δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα, όπως ο «πασπαλάς» (μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά), τα «τσίγαρα» (κομμάτια χοιρινού κρέατος με λίπος), η...
Αν και ο γαστρονομικός χάρτης του νησιού χρωματίζεται από τα πιάτα με φρέσκα ψάρια, που θα βρείτε παντού, δεν θα πρέπει να αδιαφορήσετε και για σπεσιαλιτέ, όπως ο "πασπαλάς"...
Τζιώτικη λόζα
Νησία μικρά, στην πλειονότητά τους, προικισμένα με φυσικές ομορφιές από τη μια, απομονωμένα και μοναχικά από την άλλη. Ετσι, η κουζίνα τους απέκτησε...
Τουλουμοτύρι Κέας
Το νόστιμο τυρί που ωριμάζει μέσα σε τομάρι προβάτου ήταν κάποτε ανάγκη, αφού ψυγεία δεν υπήρχαν. Σήμερα, λίγοι συνεχίζουν την πανάρχαια τεχνική. Ο Γιάννης Μαρούλης είναι ο τελευταίος που...
Κατά την διάρκεια της διαμονή σας στην Κέα μην παραλείψετε να πάρετε μια πιο «ουσιαστική γεύση» από Τζιά.
δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα, όπως ο «πασπαλάς» (μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά), τα «τσίγαρα» (κομμάτια χοιρινού κρέατος με λίπος), η...
Αν και ο γαστρονομικός χάρτης του νησιού χρωματίζεται από τα πιάτα με φρέσκα ψάρια, που θα βρείτε παντού, δεν θα πρέπει να αδιαφορήσετε και για σπεσιαλιτέ, όπως ο "πασπαλάς"...
Τζιώτικη λόζα
Νησία μικρά, στην πλειονότητά τους, προικισμένα με φυσικές ομορφιές από τη μια, απομονωμένα και μοναχικά από την άλλη. Ετσι, η κουζίνα τους απέκτησε...
Τουλουμοτύρι Κέας
Το νόστιμο τυρί που ωριμάζει μέσα σε τομάρι προβάτου ήταν κάποτε ανάγκη, αφού ψυγεία δεν υπήρχαν. Σήμερα, λίγοι συνεχίζουν την πανάρχαια τεχνική. Ο Γιάννης Μαρούλης είναι ο τελευταίος που...